رئیس کمیته بودجه و نظارت مالی شورای اسلامی شهر تهران به لزوم توجه به ایمن‌سازی و تعیین تکلیف گودهای رهاشده در سطح تهران تاکید کرد.

شورای شهر تهران

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از معاونت ارتباطات و امور بین‌الملل شورای اسلامی شهر تهران، مجید فراهانی، در جریان دویست و هفتاد و سومین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به وضعیت گودهای پرخطر پایتخت، گفت: متاسفانه در برخی محلات شهر شاهد وجود گودبرداری‌هایی برای ساخت‌وساز مجتمع‌های بزرگ مقیاس هستیم که پس از گودبرداری از سوی مالکان و مجریان به دلایل مختلفی رها شده‌اند و زندگی شهروندان و کالبد شهر را در ابعاد مختلف تحت‌الشعاع قرار داده‌اند.

او افزود: عدم تعیین تکلیف این گودها، فضای شهر و تاب‌آوری را دچار چالش کرده و خطرهای بالقوه‌ای را برای زندگی و ایمنی شهروندان ایجاد کرده است.

فراهانی با بیان اینکه از آغاز فعالیت شورای پنجم، پیگیری وضعیت گودهای رهاشده در دستور کار قرار داشته است، خاطرنشان کرد: تا کنون در خصوص تعیین‌تکلیف این گود در صحن شورا از سوی اعضای شورا تذکرات متعددی داده شده و نشست‌ها و بازدیدهای زیادی انجام شده است.

عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: همچنین در بند ب تبصره ۱۱ بودجه سال ۱۳۹۹  شهرداری تهران، شورا اجازه داد تا اعتبار مندرج در ردیف اعتباری به شماره طبقه‌بندی ۶۱۷۰۴۰۱۶۹ با عنوان اعتبارات پیش‌بینی نشده سرمایه‌ای در اختیار شهردار تهران (در کلیه مأموریت‌ها و برنامه‌ها) را برای تأمین هزینه‌های پیش‌بینی نشده سرمایه‌ای، اضطراری، خطرآفرین و گودبرداری‌های رهاشده هزینه کند.

فراهانی گفت: بر همین اساس و با توجه به اهمیت موضوع، به عنوان نماینده مردم تهران در اجرای بند ۳ ماده ۸۰ قانون شوراهای اسلامی کشور، درباره لزوم توجه به ایمن‌سازی و تعیین‌تکلیف گودهای رهاشده در سطح تهران، به شهرداری تهران تذکر می‌دهم و انتظار دارم شهرداری بیش از پیش به مسئله گودهای رهاشده در سطح شهر توجه کند.

لزوم تخصیص نقدینگی برای کسری ردیف‌های اعتباری بلیت مترو و اتوبوس

محمد علیخانی، رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران نیز در جریان دویست و هفتاد و سومین جلسه شورا و در دو تذکر خطاب به شهردار تهران، گفت: با توجه به پیگیری‌های متعدد کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران برای کاهش تبعات ناشی از شیوع ویروس کرونا بر وضعیت بحرانی سیستم حمل‌ونقل همگانی شهر تهران و مکاتبات متعدد این کمیسیون با معاونت برنامه‌ریزی و توسعه شهری مبنی بر لزوم ارائه اصلاحیه بودجه سال ۱۳۹۹ برای ردیف‌های اعتباری تحت عنوان مابه‌التفاوت قیمت بلیت مترو به مبلغ حداقل ۲۲۰۰ میلیارد ریال و مابه‌التفاوت قیمت بلیت اتوبوس به مبلغ حداقل ۱۲۰۰ میلیارد ریال برای رفع کسری هزینه‌های جاری شرکت‌های بهره‌برداری مترو و شرکت واحد اتوبوسرانی که منجر به مشکلات جدی در وضعیت اداره امور مربوطه و عدم پاسخگویی به مطالبات قانونی رانندگان شرکت واحد اتوبوسرانی شده است.

وی ادامه داد : لذا به شهردار تهران تذکر می‌دهم نسبت به تخصیص نقدینگی فوری به این دو ردیف اعتباری اقدام عاجل صورت دهد و همچنین در اسرع وقت نسبت به ارائه اصلاحیه بودجه سال ۱۳۹۹ با توجه به اختیارات متعددی که شورای اسلامی شهر تهران در قالب مصوبه بسته‌های محرک در شرایط سخت اقتصادی و نیز در شرایط بحرانی ناشی از گسترش ویروس کرونا به شهرداری تهران برای اتخاذ تدابیر موثر و اجرایی در شرایط بحرانی حاضر داده است، اقدام کند.

لزوم تکمیل فاز یک پروژه پایانه جدید شرق تهران

علیخانی همچنین در تذکر دیگری در خصوص لزوم تعیین وضعیت پروژه احداث پایانه شرق و ادامه عملیات اجرایی آن، گفت: با عنایت به مفاد بند ۸ ماده ۸۰ قانون شوراها، به شهردار تهران تذکر می‌دهم که با وجود برگزاری جلسات متعدد در خصوص رفع مشکلات و ادامه عملیات اجرایی پروژه پایانه جدید شرق تهران تاکنون نه تنها هیچ‌گونه اتفاق جدیدی رخ نداده بلکه حتی در تخصیص اعتبار لازم برای اتمام و بهره‌برداری از فاز اول این پروژه تا پایان دوره پنجم مدیریت شهری نیز اقدام موثری به چشم نمی‌خورد.

رییس کمیسیون عمران و حمل‌ونقل شورای اسلامی شهر تهران افزود: متاسفانه هنوز در میان مدیران ارشد شهرداری در مورد ادامه دادن یا رها کردن پروژه اختلاف‌نظر وجود دارد. لذا با توجه به ضرورت بهره‌برداری مناسب از این پروژه که باعث رشد و بالا رفتن استانداردهای شهری در شرق تهران می‌شود، به شهردار تهران تذکر می‌دهم که به فوریت نسبت به هماهنگی مجموعه تحت مدیریت خود در جهت تعیین وضعیت نهایی پروژه و ادامه عملیات اجرایی پایانه جدید شرق اقدام شود.

لزوم مهار گرانی‌ها در آستانه نوروز ۱۴۰۰ و موج چهارم کرونا

سید محمود میرلوحی، رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران نیز در تذکری خطاب به وزیر صمت، وزیر بهداشت و شهردار تهران خواهان تقدیر و تشکر از همکاران خدوم فروشگاه‌های زنجیره‌ای شهروند و میادین میوه و تره‌بار شهرداری تهران در شرایط کرونایی شد و گفت: سال گذشته در اسفند ۹۸  و فروردین ۹۹ چه فضای پراضطرابی را کرونا و اعوان کرونا به وجود آورده بودند تا تهیه اقلام مورد نیاز مردم را دچار مشکل کنند اما فروشگاه‌های شهروند و میادین میوه و تره‌بار مسئولانه در دفاع از شهروندان و مردم ایستادند و در تامین اقلام عمومی شهر همت گماردند همچنان که تاکنون ۱۸۶ همکار ما در شهروند به این بیماری منحوس مبتلا شده‌اند اما باز لحظه‌ای از وظایف خود غفلت نکردند تا اقلام مورد نیاز شهروندان تامین شود. بنابراین خدمات این عزیزان در کنار تولیدکنندگان بخش کشاورزی و غذایی و مایحتاج مردم به خوبی دیده نشده است.

رییس کمیته اقتصاد و تنظیم مقررات شورای اسلامی شهر تهران افزود: از وزیر صمت، وزیر بهداشت و دکتر حناچی شهردار تهران می‌خواهم ضمن اینکه از همکاران این دو بخش تشکر شود، در آستانه نوروز ۱۴۰۰ که دوباره دست‌هایی از آستین بیرون آمده و با شروع نگرانی‌ها از موج چهارم بیماری باز تلاش می‌کنند تا بازار را ملتهب کنند و اقلامی نظیر میوه و مرغ را گران کردند، از این اعمال جلوگیری به عمل آورند.

واکنش به سقوط یک جوان به داخل چاه بدون سرپوش

زهرا صدر اعظم نوری، رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر تهران در جریان دویست و هفتاد و سومین جلسه شورا در تذکری با اشاره به این که صبح دیروز باز هم شاهد حادثه سقوط یک شهروند جوان به داخل چاه بدون سرپوش در حاشیه بی‌نور بوستان نهج‌البلاغه بودیم که خوشبختانه با اطلاع‌رسانی سریع شهروندان و ورود فوری نیروهای آتش‌نشان به محل، نجات یافت؛ گفت: آیا بنا نیست سایه خطر سقوط در چاه و یا برق‌گرفتگی در اماکن عمومی به واسطه کم‌توجهی دستگاه‌های متولی روزی از سر شهر و شهروندان برچیده شود؟

وی ادامه داد: علی‌رغم پایش‌های محیطی مجموعه HSE شهر تهران از مخاطرات شناسایی شده حوزه فعالیت‌های شرکت آب و فاضلاب و اداره برق، هنوز هم چاه‌های آب و فاضلاب بدون درپوش و تیرهای چراغ برق و پرژکتورهای خالی از نور در شهر حادثه‌آفرینی می‌کنند.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری با بیان این که هر روز به نقاط بی‌دفاع شهر به واسطه عدم تامین روشنایی و تبدیل فضاهایی که مامن بزه‌کاران برای اعمال مجرمانه است، افزوده می‌شود، گفت: در حالی که داشتن محیط امن و ایمن نه صرفا به دلیل وظیفه ذاتی دستگاه‌ها، بلکه طبق حق حیات، مطالبه بر حق شهر و شهروندان است.

او اضافه کرد: درست وقتی ما بر سر نام ذاتی سازمان HSE با ماموریت حیاتی آن که به پایش الزامات ایمنی، بهداشت و محیط زیستی می‌پردازد، در شهر به مجادله می‌نشینیم این شهر و شهروندان هستند که از حوادث خرد و کلان در شهر متضرر و خسارت‌دیده می‌شوند.

صدراعظم نوری با تاکید بر این که مادامی که سازمان‌ها و نهادهای مختلف به صورت بخشی و جزیره‌ای عمل کنند و رسالت خود را در داشتن مشارکتی موثر با مدیریت شهری و نهادهای مردمی برای تحقق HSE در شهر ایفا نمی‌کنند، همچنان شاهد نارسایی در اثربخشی این حوزه کلیدی خواهیم بود، تصریح کرد: مجددا از شرکت آب و فاضلاب، شرکت توزیع نیروی برق و شهرداری تهران می‌خواهم تا ضمن همکاری متقابل در موضوع HSE با فوریت نسبت به پایش و رسیدگی و رفع ناایمنی‌ها گزارش‌شده اقدام کنند. امید است تا با بازنگری ساختار HSE حلقه HSE شهرداری تهران در تعامل با سایر دستگاه‌های مسئول منجر به تحقق ایمنی بیشتر در شهر شود.

کد خبر 585353
منبع: همشهری آنلاین

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار شورای شهر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha